Cum să îți scrii CV-ul și scrisoarea de intenție

mm

Decizia de a vorbi despre dizabilitatea ta este un act de curaj pe care te invit să ți-l asumi cu încredere în fața potențialului angajator, încă din momentul în care îți redactezi CV-ul și scrisoarea de intenție. E posibil să fii tentat să ascunzi anumite lucruri, să te gândești că astfel îți sporești șansele de a fi chemat la un interviu, în speranța că vei reuși să faci o figură bună într-o conversație față în față cu personalul care se ocupă de recrutare și să fii mai aproape de obținerea postului dorit. Dacă pornești de la premisa că dizabilitatea reprezintă un dezavantaj pentru tine, vei transmite acest lucru și partenerilor tăi de discuție. Cum ar fi să îți folosești energia pentru a pune în evidență calitățile și abilitățile pe care le ai, experiența de lucru pe care ai acumulat-o până acum sau pur și simplu dorința de a face de luni până vineri activitățile descrise de ofertant?

 

Cu siguranță a spune că e dificil să lucrezi cu oamenii a devenit un adevăr universal valabil. Realizăm acest lucru în fiecare zi, indiferent de poziția pe care o avem într-o firmă. Interacțiunile dintre noi necesită răbdare, empatie, înțelegere și mai ales încredere. Aici poate e partea cea mai frumoasă și provocatoare de fi în breasla HR-iștilor: a găsi acei oameni pe care te poți baza și alături de care să poți crește, să simți că poți să împarți cu ei momente de criză, dar și bucuria reușitelor. Experiența mi-a demonstrat certitudinea că relația de lucru construită încă de la început pe transparență și comunicare aduce colaborări extraordinare pentru ambele părți.

Așadar, îți recomand să fii sincer cu posibilul angajator și să te pui în valoare, așa cum ești tu, în aceste două documente. Îți las aici câteva idei care sper să te ajute în a transmite cititorului ceea ce îți dorești!

 

Atunci când îți redactezi CV-ul:

  •  Ar fi bine să începi cu cele mai relevante abilități și experiențe, care să-ți ateste calificarea pentru postul vizat. Pune accentul într-o manieră onestă pe punctele tale forte, pe ceea ce știi și poți face foarte bine. Bineînțeles, precizează condițiile speciale de lucru de care ai nevoie și motivul pentru care le soliciți. Ai încredere în tine și convinge-l prin cuvintele pe care le folosești că poți și vrei să îndeplinești activitățile corespunzătoare postului pentru care aplici.
  •  Dacă există distanțe mari între experiențele tale profesionale (ai lucrat în domenii destul de diferite), mută atenția angajatorului de la acest aspect către abilitățile tale și cunoștințele acumulate pe posturi. Astfel, specifică tot ce ai învățat până acum, calitățile pe care le deții și care te ajută să îți faci treaba cum trebuie, în contextul dat de postul vizat.
  •  Dacă poți obține recomandări de la foștii angajatori, e bine să precizezi acest lucru la finalul CV-ului. Experiențele tale trecute susțin viitorul tău loc de muncă, iar recomandările pun în valoare faptul că ești potrivit pentru post, indiferent de dizabilitatea pe care o ai.
  •  Dacă faci parte dintr-o organizație sau o asociație destinată special persoanelor cu dizabilități, precizează acest lucru în CV-ul tău.

 

Atunci când îți redactezi scrisoarea de intenție:

  •  Este momentul să-ți reamintesc că este indicat să te concentreazi pe abilitățile și cunoștințele tale, în concordanță cu cerințele postului pentru care aplici. Îți recomand să incluzi spre finalul acestui document câteva precizări despre dizabilitatea ta, precum condițiile de lucru suplimentare pe care le soliciți, în cazul în care acestea sunt necesare. Ar fi bine să subliniezi și aici faptul că îți poți desfășura activitatea foarte bine în contextul dat.
  •  Ai grijă să scoți în evidență realizările anterioare relevante pentru noul post. Acestea sunt lucruri mult mai importante decât dizabilitatea pe care o ai sau perioada de timp petrecută la ultimul loc de muncă.
  •  Dacă dizabilitatea ta te îngrădește fizic, vorbește-i deschis angajatorului despre ceea ce ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea. De exemplu, poți lucra fără probleme la un birou sau la o caserie, atât timp cât există o rampă pentru a-ți permite accesul în clădire. Exemplele anterioare despre cum îți duceai la bun sfârșit responsabilitățile reprezintă argumente puternice care te vor pune cu siguranță în valoare așa cum meriți.
  •  Poți preciza avantajele pe care le are o companie care angajează persoane cu dizabilități, chiar dacă acestea îi pot fi deja cunoscute ofertantului. E adevărat că ai niște cerințe suplimentare, însă, în același timp, lucrurile sunt echitabile.

 

Încă stai pe gânduri? Până așezi primele cuvinte poate e un pic mai greu. Apucă-te de scris, trasează-ți principalele idei și ordinea în care vrei să le transmiți. Apoi, propozițiile vor curge firesc și va fi mult mai ușor să-ți redactezi CV-ul și scrisoarea de intenție. Noi așteptăm să le încarci pe platformă și te ajutăm să-ți găsești locul de muncă potrivit pentru tine!

 

Spune-ne parerea ta.

Potlucra.eu

Scopul nostru este sa ajutam persoanele cu dizabilitati sa-si gaseasca locul de munca potrivit si sa facilitam procesul de recrutare pentru companiile interesate de acest proiect.

Fondator : Radu Stefan
Contact : contact@potlucra.eu

Termeni si conditii

Contact