Acum și la Radio – Români de nota 10

mm

Pe Radu îl cunoașteți deja, căci el este cel care a pornit platforma Pot Lucra. Radu a crescut într-o familie în care se discuta despre lipsa de șansă pe care o au tinerii cu dizabilități, mama lui fiind profesor la o școală pentru tinerii cu nevoi speciale din Craiova. A înțeles că a munci este pentru unii mai greu decât pentru ceilalți și a vrut să schimbe această situație. Așa că, iată-ne acum aici, o mână de oameni, uniți de aceeași dorință. Mulțumim Radio Romania Oltenia- Craiova pentru susținere și pentru că ne-ați oferit ocazia să povestim despre platforma Pot Lucra. Suntem siguri că alături de voi mesajul nostru a ajuns la mai multe persoane ce vor și pot lucra!

 

Bine te-am găsit, Radu! Și La mulți ani!

La mulți ani! Bine v-am găsit!

 

Tu ai absolvit Politehnica din București specialist în Calculatoare, ai un background de cercetaș. Această idee, această platformă pentru persoanele cu dizabilități, cum a luat naștere în mintea ta?

În mintea mea a luat naștere datorită mamei mele, ea fiind profesoară de peste 20 de ani la un liceu pentru persoane cu dizabilități

 

La liceul Beethoven din Craiova.

Da, la liceul Beethoven din Craiova. Am observat cu o oarecare ușurință problemele pe care le au aceste persoane și dificultățile pe care le întâlnesc atunci când termină studiile, și mai târziu în viață. Datorită mamei mele am decis să lansez acest proiect în încercarea de a-i ajuta pe oamenii aceștia să își găsească un job mai ușor și în același timp să le fie mai ușor să se integreze în societatea din România.

 

S-o luăm așa, pas cu pas. Ce ai făcut prima dată și care au fost principalele obstacole pe care a trebuit să le depășești?

Primul pas înainte de a lansa platforma a fost să iau câteva CV-uri de la liceul Beethoven din Craiova, ale copiilor care doreau să-și găsească un job. Am observat că unele dintre companii sunt interesate să angajeze persoane cu dizabilități, iar de acolo am pornit platforma. Cred că unul din pragurile sau obstacolele de care ne-am lovit la început a fost faptul că deși companiile sunt deschise, nici lor nu le este tocmai ușor să înceapă acest proces de angajare, de integrare – mai târziu- a unor persoane cu dizabilități. Pentru că în acest moment, fiind un proiect pionier, nu există foarte multă cercetare în spate. În același timp, un alt obstacol este și din zona persoanelor cu dizabilități cărora le este poate puțin mai frică decât ne este nouă, să aplice la joburi. Poate nu se consideră la fel de potrivite ca alte persoane pentru anumite joburi. Drept pentru care încercăm să le ajutăm și în acest sens.

 

Practic nu au suficientă încredere în ele și nu sunt convinse că depunând un CV pe platforma voastră online, chiar o să se finalizeze prin angajarea într-o companie.

Exact.

 

Radu, în momentul în care ți-a venit această idee tu lucrai într-o multinațională care n-are nici în clin, nici în mânecă cu ceea ce faci pe lângă serviciul tău stabil în acest moment. Spuneai că ai luat de la mama ta câteva CV-uri de la copii care își doreau la finalul liceului să își găsească un loc de muncă. Cum ai făcut? Te-ai dus la companiile partenere cu care colabora compania la care lucrai tu atunci? Te-ai dus la propriile tale relații? Cred că este foarte greu, pur și simplu, cu un maldăr de CV-uri să te duci și să începi să ciocănești pe la toate ușile.

Pentru început am mers la propriile mele relații și am încercat să vedem cum ar funcționa asta la nivel micro, în Craiova. Din punctul meu de vedere, răspunsul a fost pozitiv. Companiile cu care am discutat ca au fost deschise și chiar au angajat persoane în Craiova. Iar mai apoi, când am lansat platforma, am mers tot pe propriile relații. Dar în același timp am bătut și la uși la care nu aveam nicio deschidere. Și am avut o surpriză, aceea că ușile au fost deschise. Multe dintre companiile care sunt acum pe site, au auzit de platformă și au venit chiar ele către noi.

 

Deci acum practic te poți bucura și de reversul procesului. Nu numai voi vă duceți către companii, ci și companiile vin către voi. Ai început singur, dar acum sunteți o echipă. Câteva cuvinte despre prietenii și colegii tăi?

În acest moment suntem o echipă de 4 persoane. Florin este colegul nostru care se ocupă de zona tehnică, de tot ce înseamnă dezvoltarea produsului software al platformei. Mai avem două colege, una dintre ele ocupându-se de partea de comunicare, de tot ce înseamnă marketing și PR. Iar de curând tocmai am discutat cu încă o prietenă foarte bună din Craiova, care și ea a avut un background asemănător cu al meu. Ne va ajuta pe zona de creștere a produsului și creșterea companiei.

 

Adică să înțelegem că și ea este un cercetaș al României?

Da.

 

Cât de mult a contat pentru tine acea perioadă de voluntariat?

Cred că este un lucru pe care trebuie să îl facem, mai ales în perioada fragedă a vârstei. Pentru că datorită acelei perioade am avut foarte multe avantaje mai târziu. Experiența de voluntariat m-a ajutat foarte mult să cresc și să evoluez de la o vârstă fragedă.

 

La un moment dat îmi spuneai despre Florin, colegul vostru care a fost o surpriză neașteptată, că și el are un handicap. A contat acest lucru în dezvoltarea platformei voastre?

Ne-a ajutat foarte mult acest lucru. Tocmai pentru că am înțeles mult mai bine, în urma discuțiilor cu el, problemele cu care persoanele cu dizabilități se confruntă. Pentru noi chiar a fost un real avantaj faptul că Florin a dorit să colaboreze, că dorește în continuare să colaboreze și că lucrăm împreună la acest proiect. Tocmai pentru că el a trecut prin anumite experiențe care în acest moment ne ajută să înțelegem mai bine cum îi putem ajuta pe acești oameni.

 

Să spunem că tot ceea ce faceți voi este o formă de voluntariat. Practic, nu din asta trăiți, nu aici vă câștigați banii. Ci fiecare dintre voi aici dăruiește societății în care trăiește, o parte din timpul său. Știu că ai încercat să îți îmbogățești experiența într-o vizită în Finlanda. Ce-ai învățat din experiența finlandeză și cum o poți aplica aici?

În Finlanda am fost pentru a participa la un accelerator de start-up-uri. Ce am învățat din ce am discutat acolo, este faptul că peste tot este nevoie de un produs de genul acesta. De asemenea, am învățat că această platformă este un proiect pionier, și nu doar in Romania. Și în Finlanda a fost privită ca un proiect pionier pentru că deși partea socială făcută de statul finlandez este mai dezvoltată decât în România, și ei au în continuare probleme în zona angajării și integrării persoanelor cu dizabilități. Ușor, ușor am reușit să ne deschidem niște portițe acolo. Sperăm ca în decursul anului 2018, cu ajutorul statului finlandez și al unor companii finlandeze, să lansăm proiectul și acolo.

 

Anul 2018 este la început, ce vă doriți să faceți aici, în Romania, în acest an? Înțeleg că vreți să vă extindeți și în Finlanda cu platforma, dar ce vreți să faceți acasă pentru românii care se confruntă cu aceste probleme?

În continuare vrem să creștem produsul, vrem să atingem o audiență mult mai mare atât în zona persoanelor cu dizabilități, cât și în zona companiilor. Vrem să avem cât mai multe job-uri și cât mai multe companii care să ofere poziții deschise pentru persoanele cu dizabilități. În același timp, chiar ieri am discutat cu unul dintre partenerii noștri care este psiholog și ne va ajuta ușor, ușor, să oferim și consultanță psihologică celor care au această necesitate. Ne dorim să oferim după jumătatea anului 2018 și consultanță în carieră pentru persoanele care doresc să își caute job. Toate acestea vor fi gratuite pentru ei. Iar pe partea companiilor care doresc să angajeze, urmează să finalizăm o structura de integrare pe care să le-o oferim ca să le fie mai ușor pe tot parcursul procesului de recrutare, angajare și, mai apoi, integrare.

 

Este foarte important că ai menționat și tu faptul că totul este gratuit pentru persoanele cu dizabilități care apelează la platforma voastră online. Începem așa, pas cu pas, și să le explici ce anume trebuie făcut din momentul în care s-a deschis calculatorul, ai intrat și ai căutat pot lucra, dai click pe pot lucra, ai intrat pe site-ul vostru. Mai departe, ce trebuie să facă cei interesați?

Mai departe cei interesați trebuie doar să dea click pe „Înregistrare” pentru a-și crea un cont. Acolo vor avea opțiunea de a scrie un CV, de a-l face de la zero sau de a încărca un CV extern. Din acest moment, nu trebuie decât să se uite la job-urile disponibile în acel moment pe platformă și să aplice la ele. Mai târziu, vor fi contactați de companiile care sunt pe site și au job-urile deschise. Iar de acolo va începe procesul de recrutare.

 

În ce constă acest proces de recrutare?

În general, din ce am discutat cu partenerii noștri care sunt activi pe site, procesul este foarte asemănător cu orice proces de recrutare. Înseamnă o discuție telefonică inițială, programarea unui interviu față în față. Dacă nu se poate un interviu față în față, unii dintre partenerii noștri sunt deschiși și de a face interviul prin intermediul tool-urilor online cum ar fi Skype sau produse asemănătoare. Iar mai apoi, dacă totul decurge conform așteptărilor ambelor părți, urmează partea de angajare. Iar apoi direct partea de integrare la locul de muncă.

 

De curiozitate, în această dimineață am accesat și eu site-ul vostru și am văzut acolo o ofertă destul de bogată. Adică o paletă variată. De la ingineri, bucătari, la șef de departament și așa mai departe.

Asta încercăm și am încercat. În momentul de față se poate ajunge la o paletă și mai variată. Încercăm să oferim job-uri pentru toată lumea. Încercăm să oferim o gamă cât mai variată de job-uri. Tocmai datorită faptului că oamenii sunt diferiți.

 

Și sunt foarte multe forme de dizabilități.

Exact. Și ne dorim să oferim cât mai multe job-uri, astfel încât să existe un job pentru toată lumea.

 

Indiferent că este vorba de o dizabilitate motorie, audio, vizuală, pentru fiecare să existe ceva care să fie acceptabil și care să îi poată oferi o independență financiară, și de ce nu și psihică până la urmă. Pentru că în momentul în care o persoană cu dizabilități are un loc de muncă și reușește să se integreze și în societate, este ceva fantastic pentru viața ei.

Tocmai asta ne dorim și noi.

 

Mai spuneai tu, și într-o oarecare măsură ai atins și acest aspect, că o platformă nu rezolvă mare lucru și că încercați să oferiți și alte servicii. Spuneai de psihologul cu care ați început să colaborați. La ce altceva v-ați mai gândit?

Principalele obiective pe care ni le-am propus pentru următoare perioadă de timp sunt asigurarea consultanței psihologice și a consultanței de carieră. Mai târziu, ce-am dori noi să facem ar fi să creăm un sistem online de match-making. Astfel încât încă de la început, când persoanele cu dizabilități își vor crea cont, în funcție de dorințele lor și așteptările pe care le au, să meargă mai departe spre anumite tipuri de job-uri. Vom integra și anumite teste psihologice pe care persoanele să le facă direct la crearea contului, iar în funcție de asta să le recomandăm anumite lucruri, să încercăm să îi ajutăm cât mai mult cu putință.

 

De regulă, sunt persoane care nu încep nimic fără a avea dinainte finanțarea. Voi ați început cu platforma fără a avea finanțare, ați susținut-o prin fonduri proprii, vă gândiți să accesați și programe cu finanțare Europeană sau fonduri de la Guvernul României?

În acest moment ne gândim la o sursă de finanțate. Ar fi mai multe variante pentru noi, cum ar fi fondurile Europene. Există niște fonduri pe care le putem accesa din Finlanda, după deschiderea companiei. Și în același timp există și investitori privați. Am primit până acum două oferte de la investitori privați, dar nu am reușit să batem palma. În acest moment, eu personal, citesc documentația pentru fondurile Europene tocmai pentru a ajunge la o concluzie legată de varianta cea mai potrivită pentru acest proiect. Deci da, urmează să obținem și finanțare într-un fel sau altul.

 

În final, Radu, te întreb care este numărul persoanelor la care ați dori să ajungeți în anul 2018? La un moment dat vorbeam noi despre agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă și dacă voi vă doriți să fiți o agenție națională pentru ocuparea forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Care crezi tu că ar fi pragul de la care ar însemna să deveniți profitabili din punct de vedere psihologic, nu neapărat financiar. Câte persoane v-ați dori să reușiți să integrați, din cele peste 80.000 care există la această oră în România, cu dizabilități?

Pentru 2018 ne-am propus acum să aducem cel puțin 10.000 de utilizatori pe site din care să angajăm cel puțin 30%, adică cel puțin 3.000 de oameni. Am creat acest proiect doar din dorința de a ajuta și de a face ceva mai mult, ceva care să depășească durata de viață a unui om și ceva pe care să-l lăsăm în urmă. Nu ne dorim altceva decât să ajutăm persoanele cu dizabilități să reușească să-și găsească un job și să le ușurăm integrarea în societate.

 

Ce spune mama ta despre voi în acest moment?

În acest moment cred că aș spune că ea este foarte fericită.

 

Crezi? Sau este foarte fericită și foarte mândra de tine?

Este. Știu că prima dată când i-am trimis articolul despre platformă, primul articol public în care a apărut platforma, m-a sunat și șase minute mi-a spus cât de fericită este și cât de mândră este.

 

Varianta audio a interviului se poate găsi aici.

Spune-ne parerea ta.

Potlucra.eu

Scopul nostru este sa ajutam persoanele cu dizabilitati sa-si gaseasca locul de munca potrivit si sa facilitam procesul de recrutare pentru companiile interesate de acest proiect.

Fondator : Radu Stefan
Contact : contact@potlucra.eu

Termeni si conditii

Contact